FÉMÉRZÉKELŐK

FÉMÉRZÉKELŐ BIZTONSÁGI KAPU, FÉMRÉSZECSKE VIZSGÁLÓ

A fémérzékelő biztonsági kapu lehetővé teszi a gyors és gördülékeny személyellenőrzést a be- és kijáratoknál. Alkalmazási területük igen széles: használják repülőtereken - ahova köztudottan tilos fegyvert, kést, stb. bevinni-, a különösen védett közhivatalokban. Üzemek, gyárak kapuiban megakadályozzák a szerszámok, alkatrészek illegális ki-, és bevitelét, amely komoly anyagi kártól menti meg a tulajdonost.

A fémrészecske vizsgáló a vizsgáló terén áthaladó anyagban képes felismerni akár a gombostűfej nagyságú fémdarabot. Nagyon fontos olyan iparágakban, ahol – valamely okból kifolyólag – fém kerülhet a termékbe, és a gyártás folyamán szükséges ennek kiszűrése: pl. húsipar, faipar, élelmiszeripar, műanyagipar stb.

 

Referenciák: UNIBON, Kecskeméti Parketta, SWEDEX, Suzuki, Elzett, a budaörsi, soproni, győri, sármelléki, pécsi repülőterek, Büntetésvégrehajtási Intézetek, LKH Leoni, szórakozóhelyek …

Fémérzékelők


Fémérzékelő kapu és kézifémkereső

A V.I.-Polysystem kft. elsősorban az ipari érzékelők kifejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. 1986 óta gyárt ipari fémérzékelőket, fémérzékelő biztonsági kapukat.

Fémérzékelő kapu

 

A PMS típus család fémérzékelő kapui lehetővé teszik a gyors és gördülékeny személy-ellenőrzést a biztonsági be -, és kijáratoknál. 

E berendezések segítségével a biztonságért felelős személyzet rövid idő alatt nagy létszámú ki és beáramló közlekedőt tud kultúráltan ellenőrizni. A fémérzékelő kapuk nagy biztonsággal jelzik az áthaladó személyeknél levő fémtárgyakat . Ezért ezek a kapuk tökéletes biztonságot jelentenek olyan ki és bejáratoknál, ahol sem ki, sem be nem vihetnek fémtárgyakat . Alkalmazási területük igen széles! Használják repülőtereken, - ahova köztudottan tilos fegyvert, kést, stb. bevinni -; a különösen védett közhivatalokban; és üzemek, gyárak kapuiban megakadályozzák a szerszámok, alkatrészek, anyagok ki és bevitelét, amely óriási anyagi kártól menti meg a tulajdonost.

A fémérzékelő kapukat senki sem képes kijátszani, mert az áthaladót a fejétől a talpáig ellenőrzi .

A PMS-112 fémérzékelő kapu a PMS fémrészecske vizsgáló család legnagyobb tagja.

A fémérzékelő kapu a beállított érzékenységének megfelelő fémtárgy áthaladását észreveszi és figyelmeztetésként hang-, és fényjelzést ad. A készülék érzékenységét a felhasználó állíthatja, kulcsoskapcsoló, és a számkijelző mellett lévő + ill. – jellel jelölt nyomógombok segítségével.

Érzékenysége a fémtárgy alakjától, anyagától függ / legérzékenyebb állásban l db normál méretű vas cilinder kulcsot észrevesz /. Kísérleteink során megállapítottuk , hogy az azonos tömegű fémtárgyakat a kapu észreveszi-e vagy sem az geometriai alakjuktól, és különböző helyzetben való áthaladásuktól függ. A szimmetrikus tárgyak a legnehezebben felismerhetőek a fémérzékelő kapuk számára, ezért tesztjeink során különböző átmérőjű golyókat, hengeres testeket használunk.

A fémérzékelő kaput dinamikus üzemmódra terveztük , ezért csak a mozgásban lévő fémtárgyakat jelzi . Az érzékelő kapu "megtanulja" saját környezetének változását / a vizsgálótéren kívüli-esetlegesen a kapu környezetébe került nagyobb fémtárgyat /.

 • A PMS-ll2 nem igényel klimatizált környezetet.

 • A készülék nem zavarja a mágneses rögzítésű anyagokat.

 • A készülék a pacemakerekre vonatkozó szabványoknak megfelel.

 

A PMS típuscsalád az általános nemzetközi biztonsági előírásoknak megfelel. A készülék mechanikus ütésre, rázkódásra érzékeny , ezért egy infra sorompó figyeli van e valaki a kapu vizsgálóterébe , csak akkor engedélyezett a mérés, így elkerülhetőek a hibás riasztások.

 

Műszaki jellemzők:

 • tápfeszültség23O V AC 5O Hz

 • teljesítmény-felvétel30 VA

 • a kapu belmérete7OO x 2.O8O mm

 • /eltérő hosszal is rendelhető/

 • kapu külső méretei820 x 705 x 2260 mm

 • tárgy sebesség0,5 ... 2 m/s

 • működési hőmérséklettartomány0 .... + 50 °C

 • védettség IP 20

 

A PMS-ll2 a padlószint 5... 8 cm-es sávjában a beállított érzékenységnél kevésbé érzékeny így a cipőn lévő fém alkatrészek "téves riasztást" nem eredményeznek. A készülékhez opcionálisan rendelhető egy dobogó. Ha az alsó 8 cm - es sávot is figyelni szükséges ( fokozott védelem) be kell helyezni a dobogót a kapuba.

 

A PMS- ll2 az oldallapjainak 5... 8 cm-es sávjában érzékenyebb.
A készülék karbantartást nem igényel.

 

 

 

 

Kézi fémkereső

A készülék alkalmas kis méretű fém fegyverek, fém alkatrészek nyílt keresésére (elsősorban mágnesezhető fémek esetén!)

Fémtárgy jelenlétét 2 sec-os zümmer hanggal jelzi. Újbóli érzékelés a hangjelzés után 0,6 sec múlva lehetséges.

Műszaki jellemzők:

 • Áramforrás 9 V -os (alkáli) elem 6LR61

 • Méret 46 x 365 mm

 • Tömeg 800 gr

 

Az elem élettartamafolyamatos működés esetén 10 % riasztási arány mellett kb. 36 óra

Érzékenység:

 • revolver kb. 8 cm

 • kézi szerszám kb. 5 cm

 • 10 Ft-os kb. 3 cm